ВЕЛОСИПЕДИ

Байкове
Части

 

РОЛКОВИ КЪНКИ

Кънки
Части

 

СКЕЙТБОРД

Комплекти
Части

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Дъртборд
Електро байк
Сегуей
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Обувки
Шапки
Очила / Маски
Каски
Ръкавици
Други

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Раници
Инструменти
Уреди за навигация
Багажници за автомобили
Други

 

 

 
 

 

СКЕЙТБОРД – части

 

Няма намерени обяви по това търсене!

 

Запази това търсене... и ме уведоми когато в системата се появят обяви отговарящи на тези характеристики.

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
Тип част
Марка

 

Покажи само обяви със снимки

 

 
СКЕЙТБОРД – части

 

 

“Дъска”
Повечето дъски за скейтборд са изработени от слепени дървени плоскости, но някои от тях могат да бъдат и от композитни материали, алуминий, плексиглас, фибростъкло  и други изкуствени материали.

 

Различават се по своята форма и параметри, в зависимост от типа на скейтборда (описани са в категорията Скейтбордове-комплекти).

 

“Колелца”
Колелцата са полиуретанови, имат добро сцепление и издръжливост. Добавянето на цвят към полиуретана намалява неговите качества, затова прозрачните и бели колелца са по-добри от цветните. Размерите и твърдостта им (описани са в категорията Скейтбордове-комплекти) зависят от типа на скейта. Като цяло по-големите са за по-високи скорости.

 

“Колесар”
Колесарите обикновено са изработени от алуминий или друг метал (стомана, месинг или друга сплав). Имат различни размери на осите, който зависят от широчината на дъската. Важно размера да е  правилно подбран. Ако разстоянието между колелата е много малко спрямо дъската, скейта е нестабилен, ако е прекалено голямо пречи на изпълнението на триковете.

 

Определящ фактор при избора на колесари е теглото им, добре е да са леки, но не и за сметка на здравината. Често се налага да бъдат подменяни главния болт на колесарите поради счупване, както и тампоните, които с времето се износват и напукват.

 

За лонгборда колесарите са специфични, по-здрави, с по-дълги главни оси. Ъгъла на фундамента на колесара спрямо дъската е по-голям от 38 до 50º. Така не се губи стабилност и контрол при маневриране с високи скорости.

 

“Шкурка”
Важен е избора на шкурка, тя определя сцеплението на обувките с дъската. Доброто сцепление осигурява стабилност при карането. Фактори влияещи при избора са уменията на скейтбордиста, интензивноста и начина на каране, както и дизайна. От качеството на шкурката зависи и степента й на износване и устойчивост на различни условия.

 

“Лагери”
Качеството на лагерите се определя от стандарта ABEC (Annular Bearing Engineers' Committee). Има лагери ABEC 1, ABEC 3, ABEC 5, ABEC 7 и ABEC 9, като качеството расте с индекса. За висока ефективност е важно лагерите да са смазани добре, с подходящо масло. Важен е и размер, той трябва да съответства на предвидения за тях размера на колелото.

 

 

Текст: VELOBORSA.COM