ВЕЛОСИПЕДИ

Байкове
Части

 

РОЛКОВИ КЪНКИ

Кънки
Части

 

СКЕЙТБОРД

Комплекти
Части

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Дъртборд
Електро байк
Сегуей
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Обувки
Шапки
Очила / Маски
Каски
Ръкавици
Други

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Раници
Инструменти
Уреди за навигация
Багажници за автомобили
Други

 

 

 
 

 

СКЕЙТБОРД – комплекти

 

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
КласДамски
Детски
Мъжки
Марка
Тип скейт
Умение
Ширина в инчове до
Дължина в инчове до
Размер на колелцата в милиметри до

 

Покажи само обяви със снимки

 

 
СКЕЙТБОРД – комплекти

 

 

Желания вид скейтборд можете да изберете от полето “Тип скейт”.

 

“Old school”
Бордовете на първите скейтове са по-широки и съответно по-стабилни. Върхът и опашката са с различна форма и големина и са много къси, което не позволява да се изпълняват много трикове. С тях може да се кара бързо и да се карви.

 

“Modern – Street, Vert, Park”
Те са по-често срещаните, формата на борда е универсална, с извити и почти еднакви връх и опашка. С тях може да се практикуват всички стилове на каране, по-основни са Street, Vert, Park.

 

- Street – технично каране свободен стил в градска среда. Използват се различни елементи - като парапети и рампи, за изпълнението  на разнообразни трикове.

 

- Vert – каране на рампи и изпълнения на завъртания и трикове във въздуха.

 

- Park – съчетава Street и Vert стиловете

 

В зависимост от това какъв стил искате да практикувате можете да изберете подходящите за това параметри на скейта.

 

Голямо значение има ширината, от нея зависи стабилността. Тя варира от 7,0 до 10,5 инча, като по-широки над 8,0 инча се избират скейтове за Vert каране, за по-голяма стабилност по рампите. За Street подходящ размер е от 7,5 до 8,0 инча. Предпочитаната ширина можете да изберете от полето “ширина в инчове”.

 

Дължината на скейтовете е от 28 до 33 инча. От полето “дължина в инчове”, посочете границите на желаната дължина.

 

От полето “Размер на колелцата в милиметри”  изберете най-подходящия диаметър на колелата за предпочитания стил на каране.

 

За каране Street подходящ размер е от 50 до 55 мм, по-малки колелца за повече маневреност. От 60 до 65 мм е диаметъра на колелата за каране Vert, с по-голям диаметър се постига по-висока скорост на рампите. Твърдостта варира от 95 до 101А.

 

“Longbord”
Това е дълъг скейтборд, с който се развиват по-високи скорости. Използва се за спускане, за слалом, за технично каране наподобяващо сърфа. Дъските са с разнообразни форми, съобразно различните  приложения.

 

Дължината на дъската започва от 35 и стига до 60 инча, широки са от 8 до 10 инча. Поради по-високите скорости, с които може да се кара лонгборда, той има сравнително големи колела. Минималния размер на диаметъра им е 65 мм. Твърдостта е малка за по-добро сцепление - 77 до 85А.

 

Тежката конструкция на лонгборда осигурява стабилност при спускане и високи скорости.

 

Детайлното търсене на формата предлага възможност за избиране на параметрите дължина и ширина на лонгборда, както и размер на колелата от съответните полета.

 

“Wavebord”
Характерно за уейвборда е, че има само две колела прикрепени към две тесни платформи. Всяко колело се направлява самостоятелно. Двете платформи обикновено са покрити с гума и са свързани с обща метална греда. Карането на уейвборд наподобява повече карането на сноуборд и сърф.

 

 

Текст: VELOBORSA.COM