ВЕЛОСИПЕДИ

Байкове
Части

 

РОЛКОВИ КЪНКИ

Кънки
Части

 

СКЕЙТБОРД

Комплекти
Части

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Дъртборд
Електро байк
Сегуей
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Обувки
Шапки
Очила / Маски
Каски
Ръкавици
Други

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Раници
Инструменти
Уреди за навигация
Багажници за автомобили
Други

 

 

 
 

 

РОЛКОВИ КЪНКИ – части

 

Бързо Търсене

Ключови думи:

 

 

Покажи само обяви със снимки

Подробно Търсене

Изберете желаните от Вас характеристики:

Местонахождение на продукта
Цена до
Нови/Втора употребаВтора употреба
Нови
Тип част
Марка

 

Покажи само обяви със снимки

 

 
РОЛКОВИ КЪНКИ – части

 

 

“Обувки”
Избора на вида на обувките зависи от типа на кънките, от желания начин на каране, както и от това до каква степен сте напреднали.

 

Често използвани са високите обувки. Те осигуряват добра опора на глезена и карането с тях е по-лесно. Подходящи са и за начинаещи. Меки и удобни обувки са предпочитани за фитнес ролерите. За по-голяма прецизност при каране и предпазване от наранявания се използват твърди обувки. Подходящ избор за ролери за скоростно каране са твърди, ниски обувки тип черупка, които стигат едва до глезена. Те добре поддържат крака и в същото време позволяват свободни движения.

 

Има обувки с шок система, която включва подложки и уплътнения за комфорт.

 

“Рамки”
Вида на кънките определят и вида на рамките. Различават се по размера, а също така и по материала, от който са изработени. Той може да бъде различен вид пластмаса, за предпочитане е поне да е полиуретан. За по-голяма устойчивост, здравина и в същото време лекота на рамките се използват материали като алуминий и карбон.

 

“Колела”
Колелата все по-често се изработват от полиуретан. Съпротивлението на полиуретановите колела е по-малко. Колелата изработени от друг вид пластмаси или каучук се износват бързо и нямат добро сцепление. Те са шумни и се създава неудобство от неравности.

 

Диаметъра им започва от 52 и стига до 110мм. По-големите колела са за по-високи скорости, докато по-малките ускоряват по-бързо, по-маневрени са и са с нисък център на тежестта.

 

Твърдостта им варира от 76-100А. По-меките колела имат по-добро сцепление и добре поемат неравности. Твърдите колела са по-бързи и по-издръжливи. За различните видове кънки, описани в категорията Ролкови кънки-кънки, са характерни различни по големина и твърдост колела.

 

“Спирачки”
Спирачките не са универсални за всички видове ролкови кънки. Те са различни за кънки тип Quad и за Inline ролерите. Вида им зависи и от размера на колелата, както и от формата на рамката. По-ефективни са спирачките направени от полиуретан в сравнение с тези от твърд каучук. Каучуковите се износват по-бързо.

 

“Лагери”
Качеството на лагерите се определя от стандарта ABEC (Annular Bearing Engineers' Committee). Има лагери ABEC 1, ABEC 3, ABEC 5, ABEC 7 и ABEC 9, като качеството расте с индекса. За висока ефективност е важно лагерите да са смазани добре, с подходящо масло. Важен е и размера, той трябва да съответства на предвидения за тях размер на колелото.

 

 

Текст: VELOBORSA.COM