ВЕЛОСИПЕДИ

Байкове
Части

 

РОЛКОВИ КЪНКИ

Кънки
Части

 

СКЕЙТБОРД

Комплекти
Части

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Дъртборд
Електро байк
Сегуей
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Обувки
Шапки
Очила / Маски
Каски
Ръкавици
Други

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Раници
Инструменти
Уреди за навигация
Багажници за автомобили
Други

 

 

Новата eLECT смарт вилка от Magura

2013-05-25 19:18:38

 


Следвайки RockShox и Fox, Magura се зае с електронното окачване с нова технология за автоматично превключване, наречена eLECT. Неочаквано тя не изглежда никак сложна и е постигнато малко тегло.


Хубавото на eLECT е лесния му принцип на работа. Системата автоматично установява ориентацията на вилката спрямо терена чрез 3D акселерометър, като тези, които се използват в новите смартфони. По този начин eLECT знае дали карате по равен терен, дали се спускате или изкачвате.Стандартната настройка на системата е да работи при каране без наклон или при спускане, докато при изкачване автоматично се изключва. Има възможност велосипедистите сами да настройват режима на работа, според конкретните си желания. Системата може да бъде управлявана и ръчно чрез превключвател на кормилото свързващ се безжично с Bluetooth с вилката. Има дори режим "free fall‛ за осигуряване на меко приземяване при скачане. Системата може да работи и при изкачване по неравен терен, като времето за реакция за включване е 0,2 секунди, а когато терена стане отново равен се изключва.Работата се осъществява посредством вградена Li-ion батерия, която се изразходва за дълъг период, защото се използва само за превключване на различните режими на работа. Светлинните индикатори, с които е снабдена eLECT са LED и светят отново само когато се сменят или настройват режимите. Батериите издържат от 40 до 60 часа в зависимост от интензивността на работа и се зареждат със стандартен USB порт. Ръчния превключвател на кормилото е снабден с малка батерия, подобна на тези за часовник, която ако се изтощи системата преминава на автоматичен режим.


Новата eLECT впечатлява с изчистения си дизайн, постигнатото малко тегло, както и с лесния си принцип на работа. Благодарение на тези качества се определя и не много висока цена. 

 

 

 

 

Коментари