ВЕЛОСИПЕДИ

Байкове
Части

 

РОЛКОВИ КЪНКИ

Кънки
Части

 

СКЕЙТБОРД

Комплекти
Части

 

ДРУГИ СПОРТОВЕ

Дъртборд
Електро байк
Сегуей
Други

 

ЕКИПИРОВКА

Екипи
Обувки
Шапки
Очила / Маски
Каски
Ръкавици
Други

 

АКСЕСОАРИ

Протектори
Раници
Инструменти
Уреди за навигация
Багажници за автомобили
Други

 

 

Новите AW – All Weather гуми за шосейни или градски байкове от Bontrager

2013-05-22 10:40:56

 


По принцип като става въпрос за вело гуми за шосейни или градски байкове, можем да избираме между олекотени,  твърди гуми с малък коефициент на съпротивление от една страна и сериозни по-тежки, меки и по-здрави гуми с по-лоши коефициенти на съпротивление от друга.  От Bontrager обаче твърдят, че вече можем да имаме всичко в едно без компромиси.


Новите всесезонни шосейни гуми (AW – All Weather) на Bontrager са с претенции за най-добрите в своя клас. От компанията  твърдят, че са успели да комбинират всички добри характеристики в новата си линия.


Флагман моделът - AW3 Hard-Case Lite може да бъде намерен на цена от около 65 долара и според  данните, представени от компанията производител има по-малко съпротивление на пътя в сравнение с други модели гуми от висок клас, включително Continental GP Four Season, Schwalbe Ultremo Aqua и Specialized AC Armadillo Elite. И макар от Bontrager да не съобщават точната сила на съпротивление, компанията посочва числа около 15 вата при скорост от 20 мили в час и 25 вата при по-висока скорост.Всички модели AW2 и AW3 разполагат с така наречените "Aero Wing‛ разширения отстрани, които помагат за по-доброто разпределение на въздуха между гумата и джантата.AW серията включва още бюджетния AW1 Hard-Case Lite и AW2Hard-Case Lite. Трите Hard-Case Lite модела имат тънка арамидна нишка по протежение на цялата гума, която значително увеличава здравината без за увеличава теглото на гумата значително. Hard-Case моделите AW1 и AW3 имат допълнителна такава нишка за още по-здрава конструкция и съответно вече малко по-голямо тегло в сравнение с Lite моделите.


Относно ширината - AW3 Hard-Case Lite може да намерите с размери от 23 и 25 мм, AW2 Hard-Case Lite – съответно с 23, 25, 28 мм и AW3 Hard-Case с размери от 23, 25, 28 и 32мм при тегло от 305 и 390 грама. За съжаление, към момента не разполагаме с информаия за теглото на другите два модела, но според експертите те са подобни. 

 

 

 

 

Коментари